標題: 【舉報投訴】有人用前幾日人地買俾佢的東西抄價 [打印本頁]

作者: heroplayer7    時間: 2009-3-29 20:19     標題: 【舉報投訴】有人用前幾日人地買俾佢的東西抄價

作者: aaron1357    時間: 2009-3-29 21:16

引用:
原帖由 jimgo 於 2009-3-29 21:12 發表
雖然我無炒高個價,只是抄價,佢賣$650,我又賣$650,但ohgnow 兄的話很有道理!!!!!!
我連膠bo
作者: aaron1357    時間: 2009-3-29 21:27

引用:
原帖由 jimgo 於 2009-3-29 21:23 發表
就算連膠又點?況且你無連膠

其實冇話賣2 手物品唔可以賺錢的, 只要有人願意買, 人地睇過件貨冇問題, 禁有咪唔可以呢?  
唔通賣新野(好似我禁) 先可以賺錢咪?
有好多做回收的行業都係買d人地唔要的舊電器舊傢俬 ...
我係話我連膠賣先$650
但你唔連膠都是$650 bo
同我無追究啊~
係heroplayer 佢多事姐-.-
作者: feideepking    時間: 2009-3-29 21:37

引用:
原帖由 aaron1357 於 2009-3-29 17:57 發表

我係話我連膠賣先$650
但你唔連膠都是$650 bo
同我無追究啊~
係heroplayer 佢多事姐-.-
你唔追究咪okay囉, 相信你好清楚賣咗俾人, 人地交咗錢, 件嘢就係人地o既!
作者: logtincom    時間: 2009-3-30 00:03

你而家投訴個point係咩先?
仲有,第二個論壇既野我地係管唔到個bor...
作者: (=^x^=)    時間: 2009-3-31 13:19

其實我唔係太明事件來龍去脈. 所以不評論這事件
不過論壇只是不准賣假貨, 你有平事平價入, 賣價出沒有任何問題
自由市場, 自由經濟.
若你 $300 賣給他, 他 HK$400, $500 或 $600 賣走.
只是不偷不騙, 明碼實價. 我們不覺有什麼問題
作者: raymondsir    時間: 2009-3-31 13:47

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2009-3-31 13:19 發表
其實我唔係太明事件來龍去脈. 所以不評論這事件
不過論壇只是不准賣假貨, 你有平事平價入, 賣價出沒有任何問題
自由市場, 自由經濟.
若你 $300 賣給他, 他 HK$400, $500 或 $600 賣走.
只是不偷不騙, 明碼實價 ...
I agree...........
作者: heroplayer7    時間: 2009-3-31 17:09

作者: (=^x^=)    時間: 2009-3-31 17:19

不是我禁止你發言. 若你想澄清, 你PM我留電話, 等我了解下什麼事.
作者: (=^x^=)    時間: 2009-3-31 17:22

誰告訴你, 是我禁止你發言呢. 若你有注意我 Post, 我 48小時沒有上網, 電腦都燒埋. 論壇管理員有三個. 請未了解誰禁止你發言, 不要胡亂加在我身上, 但其它管理員禁止你發言一定有其原因, 還是那句吧, 你若認為有需要, 留電話給我. 等我了解下發生什麼事
作者: Nelson    時間: 2009-3-31 17:27

引用:
原帖由 heroplayer7 於 2009-3-31 17:09 發表

如果你用$500買了一件真實價錢連$100都不值我東西,,你會怎樣?
他這樣做和騙人沒有分別。
你說不評論這件事,,但卻禁止我發言,,連我的帖都禁了,,
還有,,我要呈清一點,,我不是那位賣家,,又不認識他,,我只是不想有人 ...
這個貨品值多少錢不是你來定的。是由買家來定的。你可以提供資訊給買家說賣家的入貨價錢,買不買由買家決定。
你不可可以說賣家騙人,徐非賣家提供誤導的資訊。
你現在的行為是瀎捏賣家,我覺得你是跟賣家有牙齒印。
作者: (=^x^=)    時間: 2009-3-31 17:34

We open our eye to see this case
we open our ear to listen your comment

i PM you yesterday and waiting for your TEL by PM
作者: feideepking    時間: 2009-3-31 17:35

引用:
原帖由 heroplayer7 於 2009-3-31 13:39 發表

如果你用$500買了一件真實價錢連$100都不值我東西,,你會怎樣?
他這樣做和騙人沒有分別。
你說不評論這件事,,但卻禁止我發言,,連我的帖都禁了,,
還有,,我要呈清一點,,我不是那位賣家,,又不認識他,,我只是不想有人 ...
heroplayer7先生, 如果當賣家買貨俾足錢, 之後佢點處置有佢自由, 除非佢買板時無繳足錢... ...

魚販賣條魚出去, 收咗人錢; 之後人地要蒸, 要煎甚至要養都係人地o既事!
作者: jack    時間: 2009-3-31 17:48

引用:
原帖由 feideepking 於 2009-3-31 17:35 發表

heroplayer7先生, 如果當賣家買貨俾足錢, 之後佢點處置有佢自由, 除非佢買板時無繳足錢... ...

魚販賣條魚出去, 收咗人錢; 之後人地要蒸, 要煎甚至要養都係人地o既事!
香港係自由貿易既
作者: jasonkywong    時間: 2009-3-31 18:23

我只覺得無奈.......
作者: brian1115    時間: 2009-4-1 18:04

你狂3賣500蚊1塊都得
你明嗎實價,無咩問題
買果個無技考同我銷售手法無關係~~
作者: y0y0_pang    時間: 2009-4-2 20:12

雖然我不太知道發生什麼事
但我想講..heroplayer6話用500蚊買左件100蚊到吾值返黎

咁呢d野系你情我願架嘛..你系之前覺得抵先會肯出價買
既然你認為連100蚊都吾值..咁你做乜都買先呢?

更何況...賣家出500蚊賣..如果你系覺得吾值..發表下意見沒所謂啊
作者: artin    時間: 2009-4-2 20:23

人地攢錢都唔得?
低買高賣好正常
作者: (=^x^=)    時間: 2009-4-2 20:34

Dear Heroplayer6

我跟你說, 叫你 PM 我你電話, 等我了解下什麼事. 為什麼到今天還不見你 PM 我.
若你再不 pm 我你的電話, 我便會 close 這個投訴.  

很多投訴人都會私下 pm 我, 我亦會儘量以電話與他接觸一下. 了解下整件事.

Mao

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0