標題: 【深圳練波團】: 2月21日 深圳實利和 ( 已上傳照片) [打印本頁]

作者: Terence    時間: 2009-2-16 07:50     標題: 【深圳練波團】: 2月21日 深圳實利和 ( 已上傳照片)

日期 : 二月二十一日(星期六) 下午四時
球館 : 深圳市實利和 ( 振華路真功夫入)
費用 : 自付
行程 : 預約教練練球, 球局私片, 小肥羊飯局 , 飯後安排與深圳球友友賽 或繼續練習 或自行活動 .
參加者 :
1. piccolo
2. Nelson (4pm 實利和)
3. Jack   ( 4pm 實利和)
4. Old Cake (4pm 實利和等)
5. bing (2pm友傳 or 4pm實利和)
6. vr1717 ( 4pm 實利和)
7. Kwokwy (4pm實利和)
8. Mrke (6pm 小肥羊見)
9. 日本叔叔 ( 4pm 實利和)
10.日本嬸嬸 (4pm 實利和)
11. 凝聚 ( 2pm 友傳等)
FULL

作者: Terence    時間: 2009-2-16 08:50

恭喜kwokwy勇奪2009年先進某組亞軍. 決賽遇到長膠高手兼夾組, 雖敗猶榮.

作者: 諾沃克    時間: 2009-2-16 09:24

雖然小肥羊我真係好想好想試下, 但係今個禮拜六真係走唔甩, 羅唔到假啦..... 玩得開心D啦你地.
作者: old-cake    時間: 2009-2-16 09:56

count me please
作者: Terence    時間: 2009-2-16 10:49

引用:
原帖由 old-cake 於 2009-2-16 09:56 發表
count me please
Sorry, forget! Updated.
You have to find a 80RMB Coach or even more ar.
作者: Terence    時間: 2009-2-16 10:52

引用:
原帖由 諾沃克 於 2009-2-16 09:24 發表
雖然小肥羊我真係好想好想試下, 但係今個禮拜六真係走唔甩, 羅唔到假啦..... 玩得開心D啦你地.
Too pity ar!  小肥羊 is very good ar.
Or you can come late. Dinner is at 6-8pm wor!
We can still play with the coach at 8pm or some can join the local competition from 8-10pm. Still have fun
作者: old-cake    時間: 2009-2-16 10:57

引用:
原帖由 Terence 於 2009-2-16 10:49 發表

Sorry, forget! Updated.
You have to find a 80RMB Coach or even more ar.
no problem la, but any guy can share the coach with me? as you know, I need to stop for rest at every 15 minutes

作者: old-cake    時間: 2009-2-16 11:00

引用:
原帖由 Terence 於 2009-2-16 10:52 發表

Too pity ar!  小肥羊 is very good ar.
Or you can come late. Dinner is at 6-8pm wor!
We can still play with the coach at 8pm or some can join the local competition from 8-10pm. ...
I am very interesting to join the local competition. So I may need someone to share the coach with me from 4-6pm and I will join the local competition from 8-10pm.
By the way, How can I join the local competition? Do I need to register ahead??
作者: Terence    時間: 2009-2-16 11:04

引用:
原帖由 old-cake 於 2009-2-16 11:00 發表

I am very interesting to join the local competition. So I may need someone to share the coach with me from 4-6pm and I will join the local competition from 8-10pm.
By the way, How can I join the ...
Don't worry, I can arrange for u. Only pay RMB 20 is OK la.
作者: Terence    時間: 2009-2-16 11:07

引用:
原帖由 old-cake 於 2009-2-16 10:57 發表

no problem la, but any guy can share the coach with me? as you know, I need to stop for rest at every 15 minutes
Don't worry wor.
Just like last Saturday.
We shared 3 coaches with 6 ppls, each ppl has fun I hope
This time if only 4 ppls we can book 2 coaches at 4-6pm, if 6 ppls we have 3 coaches,......
作者: bing    時間: 2009-2-16 11:14

今次一定要報住名先, 好快滿座LA. 除非腰痛, 一定到
作者: Terence    時間: 2009-2-16 11:19

引用:
原帖由 bing 於 2009-2-16 11:14 發表
Thank you.
Count u in.
作者: 諾沃克    時間: 2009-2-16 11:20

引用:
原帖由 Terence 於 2009-2-16 10:52 發表

We can still play with the coach at 8pm or some can join the local competition from 8-10pm. ...
我一個人上怕寂寞呀 , 不過唔緊要啦, 來日方長, 下次最緊要帶我食小肥羊就得啦.
作者: 諾沃克    時間: 2009-2-16 11:21

引用:
原帖由 bing 於 2009-2-16 11:14 發表
有亞餅, 有uncle bing一定好好玩, 可惜......我....唉
作者: 諾沃克    時間: 2009-2-16 11:38

如果我下次再上去練波, 玩盡D, 要求D教練, 拉兩點, 拉左及拉右......呵呵
作者: 鷹眼    時間: 2009-2-16 11:48

雖然行過小肥羊真係聞到好香;
但係我好想食Terence說的Five star level 自助Dinner
作者: Terence    時間: 2009-2-16 11:56

引用:
原帖由 鷹眼 於 2009-2-16 11:48 發表
雖然行過小肥羊真係聞到好香;
但係我好想食Terence說的Five star level 自助Dinner
今次食左小肥羊, next time go to Buffet la
作者: old-cake    時間: 2009-2-16 11:57

引用:
原帖由 諾沃克 於 2009-2-16 11:38 發表
如果我下次再上去練波, 玩盡D, 要求D教練, 拉兩點, 拉左及拉右......呵呵
Wa, you will need tow coach to serve you la. HaHa
作者: Terence    時間: 2009-2-16 12:00

引用:
原帖由 old-cake 於 2009-2-16 11:57 發表

Wa, you will need tow coach to serve you la. HaHa
Nok nok should be blacklist from all SZ's clubs. Since no coaches would like to serve him, may be ONLY MM
作者: 鷹眼    時間: 2009-2-16 12:06

Dear Terence Sir
其實小弟仍未肯定this coming Saturday 需否值班呢!!
希望你們玩Happy d
作者: Terence    時間: 2009-2-16 12:16

引用:
原帖由 鷹眼 於 2009-2-16 12:06 發表
Dear Terence Sir
其實小弟仍未肯定this coming Saturday 需否值班呢!!
希望你們玩Happy dliness" />
Hope you can join us la.
P.S. 小肥羊 is so good. we may order a whole barbecue 小肥羊 if more ppls join,
So, your participate is much valuable for US.
( Sorry, my chinese handwriting instruction is malfunction, have to use English typing instead!)
作者: 諾沃克    時間: 2009-2-16 12:25

引用:
原帖由 Terence 於 2009-2-16 12:00 發表

Nok nok should be blacklist from all SZ's clubs. Since no coaches would like to serve him, may be ONLY MM
下, 去一次就比人BLACKLIST , 哈哈
MM都可以試下, 但係我怕D MM, 沖我唔爆.....
作者: 諾沃克    時間: 2009-2-16 12:25

引用:
原帖由 old-cake 於 2009-2-16 11:57 發表

YEAH, 呢個就係我上去既目的~~
作者: Terence    時間: 2009-2-16 12:29

引用:
原帖由 諾沃克 於 2009-2-16 12:25 發表

下, 去一次就比人BLACKLIST , 哈哈
MM都可以試下, 但係我怕D MM, 沖我唔爆.....
MM not沖 u, 好溫柔 gei
作者: 諾沃克    時間: 2009-2-16 12:41

引用:
原帖由 Terence 於 2009-2-16 12:29 發表

MM not沖 u, 好溫柔 gei
係咪坐係我隔壁, 同我傾下計, 摸下手仔, 摸下乒乓波仔.
作者: Nelson    時間: 2009-2-16 13:02

引用:
原帖由 諾沃克 於 2009-2-16 12:41 發表

你心邪啦 。。。吾沖你。可以高吊弧圈嘛.一樣食到你飛起
作者: vr1717    時間: 2009-2-16 13:11

我又JOIN 得唔得呀?
作者: Nelson    時間: 2009-2-16 13:12

引用:
原帖由 Terence 於 2009-2-16 08:50 發表
恭喜kwokwy勇奪2009年先進某組亞軍. 決賽遇到長膠高手兼夾組, 雖敗猶榮.
恭喜kwok大俠。

我對你有如的景仰有如滔滔江水綿延不絕又有如黃河氾濫一發不可收拾。幾時有機會再指點小弟你的綿綿不斷,拉到你高吊弧圈。。
作者: kwokwy    時間: 2009-2-16 13:23

引用:
原帖由 Terence 於 2009-2-16 08:50 發表
係己組啦。其實輸波都唔關對手係甲組事,主要係我點都唔服氣我吊唔死啲長膠手(貓貓如是、JackHo如是),所以雖然後面肥佬高猛打手勢叫我改變戰術,但我係都唔肯改,結果就係斷氣而死。
作者: kwokwy    時間: 2009-2-16 13:25

引用:
原帖由 Nelson 於 2009-2-16 13:12 發表
恭喜kwok大俠。
我對你有如的景仰有如滔滔江水綿延不絕又有如黃河氾濫一發不可收拾。幾時有機會再指點小弟你的綿綿不斷,拉到你斷氣的高吊弧圈。。
既然你咁捧場,咁我就唯有保持風格,繼續高吊
不過我仲考慮緊今個星期六去唔去實利和,小肥羊好吸引……
作者: Terence    時間: 2009-2-16 13:35

引用:
原帖由 kwokwy 於 2009-2-16 13:23 發表

係己組啦。其實輸波都唔關對手係甲組事,主要係我點都唔服氣我吊唔死啲長膠手(貓貓如是、JackHo如是),所以雖然後面肥佬高猛打手勢叫我改變戰術,但我係都唔肯改,結果就係斷氣而死。
You can go his place to revenge wor. send me pm if you would like to go. they have gathering every Tuesday and Thursday in Western District in HK side at 7-10pm. I will go there this Tuesday.
作者: Terence    時間: 2009-2-16 13:36

引用:
原帖由 vr1717 於 2009-2-16 13:11 發表
我又JOIN 得唔得呀?
Welcome la.
Pls send your contact to my pm first.
作者: kwokwy    時間: 2009-2-16 13:55

咁多人,我睇Terence要註冊開間旅行社先得。昨日講開知道偉俗嗰邊好似好多人做旅遊業,搵佢哋啲人幫手帶隊啦。
作者: 諾沃克    時間: 2009-2-16 14:01

[quote]原帖由 kwokwy 於 2009-2-16 13:23 發表

係己組啦。其實輸波都唔關對手係甲組事,主要係我點都唔服氣我吊唔死

UNCLE郭,
貓哥同JACK哥, 一來佢地有一定既長膠技術, 二來佢地塊TSP BAMBOO長膠, 有強烈既防弧效果,
所以, 較難沖得死.....

作者: 諾沃克    時間: 2009-2-16 14:02

引用:
原帖由 Nelson 於 2009-2-16 13:02 發表

你心邪啦 。。。吾沖你。可以高吊弧圈嘛.一樣食到你飛起
COME ON, BABY, 唔沖爆我, 唔開心.....
作者: Terence    時間: 2009-2-16 14:02

引用:
原帖由 kwokwy 於 2009-2-16 13:55 發表
咁多人,我睇Terence要註冊開間旅行社先得。昨日講開知道偉俗嗰邊好似好多人做旅遊業,搵佢哋啲人幫手帶隊啦。
真係  咁耍傾下la.
下次整個2日一夜打波, 浸溫泉, 美食 加 柬部華僑城豪華團la.
作者: Terence    時間: 2009-2-16 14:04

引用:
原帖由 諾沃克 於 2009-2-16 12:41 發表

小邪童即係小邪童.
作者: feideepking    時間: 2009-2-16 14:13

引用:
原帖由 Terence 於 2009-2-16 10:34 發表

小邪童即係小邪童.
佢講d嘢都唔算咸濕, 都叫邪?!
作者: Terence    時間: 2009-2-16 14:15

主耍係個icon
作者: jack    時間: 2009-2-16 14:16

引用:
原帖由 feideepking 於 2009-2-16 14:13 發表

佢講d嘢都唔算咸濕, 都叫邪?!
模下手仔叫純情, 唔係叫咸濕
作者: 諾沃克    時間: 2009-2-16 14:21

引用:
原帖由 Terence 於 2009-2-16 14:02 發表

真係  咁耍傾下la.
下次整個2日一夜打波, 浸溫泉, 美食 加 柬部華僑城豪華團la.
中間加埋, 買茶葉, 買絲綢, 買水晶, 購物點~
作者: 諾沃克    時間: 2009-2-16 14:23

引用:
原帖由 Terence 於 2009-2-16 14:04 發表

小邪童即係小邪童.
唔好屈我呀,
唔傾計, 點教我波,
唔摸我隻手, 點教我手型,
唔摸乒乓波, 又點樣開波~~
作者: Terence    時間: 2009-2-16 14:23

引用:
原帖由 諾沃克 於 2009-2-16 14:21 發表

唔係去水立方咩
作者: kwokwy    時間: 2009-2-16 14:30

引用:
原帖由 諾沃克 於 2009-2-16 14:21 發表

包咗啦,不過我哋呢啲團係去「全明星」、「龍珠」睇膠皮、木板、波鞋之類。
話時話,其實我懷疑華僑城呢啲咁嘅渡假村式酒店可能有乒乓波枱,可以打波。真係搵日走去探下路先。
作者: wfk    時間: 2009-2-16 16:17

Support~  and tempting~

But the coming sat local competition is likely to be for who are members in Grade B or the eligible from Grade C/A. Who never joins the competition cannot play the game, as i know.
作者: Terence    時間: 2009-2-16 19:09

引用:
原帖由 wfk 於 2009-2-16 16:17 發表
Support~  and tempting~

But the coming sat local competition is likely to be for who are members in Grade B or the eligible from Grade C/A. Who never joins the competition cannot play the game, as  ...
真的嗎? 多謝報料. 明天打去問下先.
作者: Terence    時間: 2009-2-16 19:11

引用:
原帖由 嘉靜 於 2009-2-16 17:11 發表
深圳俱樂部聯賽??
你係咪指係實利和搞果個比賽? 打8點的?(以前係安華打的)
定係另一個比賽?
咪妳上星期六打個個囉. 今個星期諗住一齊玩下湊.
作者: TIMOTHY    時間: 2009-2-17 08:39     標題: 回復 15# 的帖子

拉兩點, 拉左及拉右
作者: Terence    時間: 2009-2-17 10:52

已預約3位教練. 請有意參加者儘早報名, 並pm手提比我, 以便聯絡.
大約行程 :
當日2pm上水火車站乙台近上水站入閘口(向羅湖方向)集合. 遲到請電話告知.
自行到球舘者請於4pm前到達實和和
4-6pm 與教練練球 (2人一教練), 另有檯可私片.
6-8pm 小肥羊晚膳
8-10pm 練球 / 友賽 / 自行回港 / 其他活動   於當日決定

作者: kwokwy    時間: 2009-2-17 10:54

confirm咗小肥羊晚飯未?我最主要睇呢個決定去唔去
作者: Terence    時間: 2009-2-17 10:57

引用:
原帖由 kwokwy 於 2009-2-17 10:54 發表
confirm咗小肥羊晚飯未?我最主要睇呢個決定去唔去
Firm左la. 只係睇下食唔食到烤全羊咋 因為要睇人數而定. 你黎la, 今次會約的80人仔為主.
myron主要打6-8pm, 佢自己係球館食燒雞及pizza.
作者: kwokwy    時間: 2009-2-17 11:02

引用:
原帖由 Terence 於 2009-2-17 10:57 發表

Firm左la. 只係睇下食唔食到烤全羊咋liness" />liness" /> 因為要睇人數而定. 你黎la, 今次會約的80人仔為主.
myron主要打6-8pm, 佢自己係球館食燒雞及pizza.
雖然我覺得Myron好可憐,不過都無辦法啦,為咗隻小肥羊,今次無論如何都要上嚟。
食小肥羊要豪飲,我要諗下開唔開車,遲啲先同你約實我上去時喺邊度集合,ok?諗緊直頭第二日先返香港。

作者: Terence    時間: 2009-2-17 11:08

引用:
原帖由 kwokwy 於 2009-2-17 11:02 發表

雖然我覺得Myron好可憐,不過都無辦法啦,為咗隻小肥羊,今次無論如何都要上嚟。
食小肥羊要豪飲,我要諗下開唔開車,遲啲先同你約實我上去時喺邊度集合,ok?
myron都唔知幾happy, 因為隻pizzahut的烤春雞係佢至愛, 而且佢又勁怕個陣味, 所以我會早的買俾佢食, 等佢6-8pm同鄧林認真練習.
如果你唔開車, 返黎時由皇崗過會好的, 有直接車到荃灣. 遲的同你夾下邊度等
作者: Terence    時間: 2009-2-17 11:22

引用:
原帖由 kwokwy 於 2009-2-17 11:02 發表

食小肥羊要豪飲,我要諗下開唔開車,遲啲先同你約實我上去時喺邊度集合,ok?諗緊直頭第二日先返香港。 ...
咁正? 哈, 我又係喎, book左holidayinn express. 房間幾好架. 個晚打完波會同myron仔去婆婆雞食完宵夜先返酒店. 第日去友傳再打過.
作者: 諾沃克    時間: 2009-2-17 11:22

諗起. 小肥羊就.... 唉~~~~冇我份呀
作者: kwokwy    時間: 2009-2-17 12:00

引用:
原帖由 諾沃克 於 2009-2-17 11:22 發表
諗起. 小肥羊就.... 唉~~~~冇我份呀
使唔使打包隻羊脾俾你?
作者: kwokwy    時間: 2009-2-17 12:02

引用:
原帖由 Terence 於 2009-2-17 11:22 發表

咁正? 哈, 我又係喎, book左holidayinn express. 房間幾好架. 個晚打完波會同myron仔去婆婆雞食完宵夜先返酒店. 第日去友傳再打過.
嘩,好似集訓咁!我要認真諗諗。
作者: bing    時間: 2009-2-17 12:07

知唔知上水泊車那處平? 粉嶺火車站旁空地都要$40-50 全日.
作者: jack    時間: 2009-2-17 12:08

引用:
原帖由 Terence 於 2009-2-17 11:22 發表

Myron 仔唔係星期日要打乒工廠內部賽咩?
作者: kwokwy    時間: 2009-2-17 12:13

引用:
原帖由 bing 於 2009-2-17 12:07 發表
知唔知上水泊車那處平? 粉嶺火車站旁空地都要$40-50 全日.
上水好似仲要貴少少,離火車站5-10分鐘步程左右嘅空地場好似要60一日。
作者: Terence    時間: 2009-2-17 12:39

引用:
原帖由 kwokwy 於 2009-2-17 12:13 發表

上水好似仲要貴少少,離火車站5-10分鐘步程左右嘅空地場好似要60一日。
個D場好似要搭火車出九龍先有優惠喎. 如果bing哥開車, 咁不如係皇崗過關, 空地停車場HK$ 5/hr, 7-24小時只收40元. 其他人可約係九龍或荃灣等. 到深圳後直接打的去球館, 又方便又快捷, 最主要慳返的泊車費, 食好的. ......烤全羊 + 涮火煱...
作者: Terence    時間: 2009-2-17 12:42

引用:
原帖由 jack 於 2009-2-17 12:08 發表

Myron 仔唔係星期日要打乒工廠內部賽咩?
係呀, 早上練波, 中午返香港. 不過仲諗緊打唔打內部賽 , 星期一又去打月賽, 可能冇咁好體力.
作者: Terence    時間: 2009-2-17 13:01

引用:
原帖由 manliu 於 2009-2-17 12:52 發表
福田乒友會果日都系實利和有聚會,不過系六點半開始,我一般都同距地打,你地黎到不如打場對抗賽
都好喎. 球技交流, 只要唔嫌我地屎波就得勒. 請問你是深圳球友嗎?
作者: Terence    時間: 2009-2-17 13:36

岩岩上網揾到小肥羊推介 : 各位bros 可以look look.
http://hk.myblog.yahoo.com/smallsmalllin/article?mid=10931
星期三要先打去訂位了, 有興趣者早的報名la.
作者: old-cake    時間: 2009-2-17 13:41

引用:
原帖由 Terence 於 2009-2-17 12:39 發表

個D場好似要搭火車出九龍先有優惠喎. 如果bing哥開車, 咁不如係皇崗過關, 空地停車場HK$ 5/hr, 7-24小時只收40元. 其他人可約係九龍或荃灣等. 到深圳後直接打的去球館, 又方便又快捷, 最主要慳返的泊車費, 食好的. ...
I am thinking that I will go to SZ earlier and do some shopping first in Wah Keung north road. It should be close the 實利和乒乓球館 ( I think). So I will go direct to 球館at 4pm.  So please tell me the exact address of 實利和.
Copy to a bing, if we plan to have a good drinking, try not drive la. Take the direct bus from tsuen wan MTR station to
皇崗. It is fast and take the taxi to 實利和 should be around 10-15 minutes only.

作者: jack    時間: 2009-2-17 13:45

引用:
原帖由 Terence 於 2009-2-17 13:36 發表
岩岩上網揾到小肥羊推介 : 各位bros 可以look look.
http://hk.myblog.yahoo.com/smallsmalllin/article?mid=10931
星期三要先打去訂位了, 有興趣者早的報名la.
咁我地係去食烤羊, 定係火鍋呀?
烤羊我係西藏食過, 好 "UN", 小肥羊會唔會整得好 D 呢 , 如果係要預早定, 仲有我地得幾丁人, 食唔晒一隻羊
作者: kwokwy    時間: 2009-2-17 13:59

引用:
原帖由 Terence 於 2009-2-17 13:01 發表

都好喎. 球技交流, 只要唔嫌我地屎波就得勒. 請問你是深圳球友嗎?
但係6:30我哋食緊小肥羊喎,點打?
作者: Terence    時間: 2009-2-17 14:00

引用:
原帖由 old-cake 於 2009-2-17 13:41 發表

I am thinking that I will go to SZ earlier and do some shopping first in Wah Keung north road. It should be close the 實利和乒乓球館 ( I think). So I will go direct to 球館at 4pm.  So please tell me ...
OK. 實利和在振華路與燕南路附近. 沿華強北路入振華路向羅湖方向行5-10分鐘左右, 見真功夫店右轉入車路, 見士多店再轉右, 中間位置見樓梯便是. ( 注意 : 振華路起緊地铁, 所以見到圍板便到, 真功夫店行前小小就是小肥羊)
作者: jack    時間: 2009-2-17 14:01

引用:
原帖由 old-cake 於 2009-2-17 13:41 發表

I am thinking that I will go to SZ earlier and do some shopping first in Wah Keung north road. It should be close the 實利和乒乓球館 ( I think). So I will go direct to 球館at 4pm.  So please tell me ...
Remeber to take care of your belongings, as well as "note changing" (real to fake) by taxi drivers. My friend gave a $100 note, then the driver said it's fake and ask for exchanging another one continuously.

實利和係褔田區, 振華路 (大約 200 幾號), 有間真工夫, 同小肥羊, 行入去既仕必逹廈 (個樣有點像工廠大廈), 近科學館地鐡站既購書中心, (行過去 5-6 分鐘)
作者: Terence    時間: 2009-2-17 14:05

引用:
原帖由 kwokwy 於 2009-2-17 13:59 發表

但係6:30我哋食緊小肥羊喎,點打?
主打係肥羊ma. 緊係嘆完先la. 8pm返去再打友賽(仲未定實架, 不過以球會友, 深港交流, 應該好易揾脚既)
作者: Terence    時間: 2009-2-17 14:12

引用:
原帖由 jack 於 2009-2-17 13:45 發表

咁我地係去食烤羊, 定係火鍋呀?
烤羊我係西藏食過, 好 "UN", 小肥羊會唔會整得好 D 呢 , 如果係要預早定, 仲有我地得幾丁人, 食唔晒一隻羊
我就想兩樣都食. 火煱+紅酒 + 烤羊, 人生一大快事
我係蒙古食個隻就好正喎, 個時攞住個背囊就上路, 去到邊, 食到邊, 住到邊, 自由自在. 仲記得青海既羅宋湯, 烏魯木齊既烤羊串, 烤餅, 重慶既痲辣火煱......回味無窮, 而家食唔返囉
作者: kwokwy    時間: 2009-2-17 14:20

引用:
原帖由 Terence 於 2009-2-17 14:12 發表

我就想兩樣都食. 火煱+紅酒 + 烤羊, 人生一大快事
我係蒙古食個隻就好正喎, 個時攞住個背囊就上路, 去到邊, 食到邊, 住到邊, 自由自在. 仲記得青海既羅宋湯, 烏魯木齊既烤羊串, 烤餅, 重慶既 ...
想當年嘅嘢無為提啦,提親好多人陪你喊就唔好啦
作者: jack    時間: 2009-2-17 14:22

引用:
原帖由 kwokwy 於 2009-2-17 14:20 發表

就算有當年既風味, 都無當年既心境
作者: Terence    時間: 2009-2-17 14:24

敬告各位Bros, 酒後駕駛, 害己害人. 切記
真係可以諗下由荃灣坐直巴去皇崗, 再齊齊打的去球館, 方便快捷又便宜.
荃灣MTR(綠楊新村)下面有車到皇崗, 咁不如約係個度2:00pm等, 一齊去. 有冇其他提議呢?
作者: Terence    時間: 2009-2-17 14:28

引用:
原帖由 kwokwy 於 2009-2-17 14:20 發表

有冇咁大感觸呀 , 我只係可惜食唔番的鮮味咋喎
個時單人匹馬, 宜家左擁右抱, 緊係宜家開心o拉
作者: mrke    時間: 2009-2-17 14:28     標題: 回復 73# 的帖子

好吸引呀......可否報住名先
我自己上嚟等埋我食小肥羊,再打友賽
作者: Terence    時間: 2009-2-17 14:30

引用:
原帖由 mrke 於 2009-2-17 14:28 發表
好吸引呀......可否報住名先liness" />
Haha. Ke哥終於忍唔住勒. 緊係好la. 6pm開席, 遲到冇羊食
作者: kwokwy    時間: 2009-2-17 14:31

引用:
原帖由 mrke 於 2009-2-17 14:28 發表
好吸引呀......可否報住名先liness" />
mrke你唔好講咁多嘢,就講一句嚟定唔嚟就得啦。
作者: kwokwy    時間: 2009-2-17 14:32

引用:
原帖由 jack 於 2009-2-17 14:22 發表
就算有當年既風味, 都無當年既心境
係咪呢,我都話講親當年好易搞到人喊。
作者: jack    時間: 2009-2-17 14:34

引用:
原帖由 Terence 於 2009-2-17 14:24 發表
敬告各位Bros, 酒後駕駛, 害己害人. 切記
真係可以諗下由荃灣坐直巴去皇崗, 再齊齊打的去球館, 方便快捷又便宜.
荃灣MTR(綠楊新村)下面有車到皇崗, 咁不如約係個度2:00pm等, 一齊去. 有冇其他提議呢?
我唔去荃灣等喇, 觀塘去荃灣都好遠下, 我估我會坐火車去羅湖轉地鐡過去, 或者係觀塘坐大巴到皇崗再打的, 我去過幾次, 識路去.
作者: Terence    時間: 2009-2-17 14:34

引用:
原帖由 kwokwy 於 2009-2-17 14:32 發表

係咪呢,我都話講親當年好易搞到人喊。
真係喎! 咁個晚唔好想當年la. 唔係個個飲到啤啤夫, 真係要打醉乒乓la.
作者: Terence    時間: 2009-2-17 14:35

引用:
原帖由 jack 於 2009-2-17 14:34 發表

我唔去荃灣等喇, 觀塘去荃灣都好遠下, 我估我會坐火車去羅湖轉地鐡過去, 或者係觀塘坐大巴到皇崗再打的, 我去過幾次, 識路去.
OK, 咁你會唔會同vr1717去?
作者: jack    時間: 2009-2-17 14:38

引用:
原帖由 Terence 於 2009-2-17 14:35 發表

OK, 咁你會唔會同vr1717去?
應該都會, 佢都係住觀塘區, 見佢上 MSN 再問佢
作者: mrke    時間: 2009-2-17 16:31

引用:
原帖由 kwokwy 於 2009-2-17 14:31 發表

mrke你唔好講咁多嘢,就講一句嚟定唔嚟就得啦。
我一定嚟追殺你
作者: kwokwy    時間: 2009-2-17 16:34

引用:
原帖由 mrke 於 2009-2-17 16:31 發表

我一定嚟追殺你
咁都似返句人話
作者: mrke    時間: 2009-2-17 16:37

引用:
原帖由 bing 於 2009-2-17 12:07 發表
翠麗花園$3 one hours 日泊$25 晚泊$20
作者: bing    時間: 2009-2-17 17:26

引用:
原帖由 mrke 於 17/2/2009 16:37 發表
Thank you. 我都係多口問下。我系粉嶺返工,車泊公司都可以。晚上可於粉嶺火車站落車回公司取車。
Terence, 是否2pm還可以在上水火車站等?
作者: kwokwy    時間: 2009-2-17 19:12

bing師兄你若果開車就唔可以陪我豪飲呀
作者: bing    時間: 2009-2-17 19:49

引用:
原帖由 kwokwy 於 17/2/2009 19:12 發表
bing師兄你若果開車就唔可以陪我豪飲呀
Drink Coca Cola la is o.k. Actually I don't drink at all.
作者: Terence    時間: 2009-2-17 23:23

引用:
原帖由 bing 於 2009-2-17 17:26 發表

Thank you. 我都係多口問下。我系粉嶺返工,車泊公司都可以。晚上可於粉嶺火車站落車回公司取車。
Terence, 是否2pm還可以在上水火車站等?
Bing 兄, 星期五再約實.
作者: Terence    時間: 2009-2-17 23:24

引用:
原帖由 bing 於 2009-2-17 19:49 發表

Drink Coca Cola la is o.k. Actually I don't drink at all.
我同你隊coke la
作者: Terence    時間: 2009-2-17 23:27

引用:
原帖由 mrke 於 2009-2-17 16:37 發表
嘩! 有冇咁平呀  係咪離火車站好遠架
作者: jack    時間: 2009-2-17 23:28

引用:
原帖由 Terence 於 2009-2-17 23:24 發表

我同你隊coke la
飲得汽水多, 會令骨質流失
作者: Terence    時間: 2009-2-17 23:31

引用:
原帖由 jack 於 2009-2-17 23:28 發表

飲得汽水多, 會令骨質流失
應該好過飲三鹿奶掛
作者: jack    時間: 2009-2-17 23:42

引用:
原帖由 Terence 於 2009-2-17 23:31 發表

應該好過飲三鹿奶掛
咁要睇下腎功能強 D 定係骨硬 D, 我都飲左好多蒙牛同伊利 (有兩年日日飲) ~~ 遲 D 都想去照照個腎
作者: Terence    時間: 2009-2-18 00:28

引用:
原帖由 sleeper 於 2009-2-18 00:25 發表
唉, 每次都同我上大陸時間唔夾既, 我都好想JOIN呀

我中午12:30會同版友去友傳練波............
無法拉, 星期六上午很多乒友要返工, 所以多數約四時開始. 你係友傳打完, 可以黎實利和join我地呀, 晚飯後有友誼賽, 深港交流.
作者: 凝聚    時間: 2009-2-18 00:43

我星期六放假呀,我可唔可以參加...好吸引~~~~~~~~~~~~~~~~~?
作者: Terence    時間: 2009-2-18 01:12

引用:
原帖由 凝聚 於 2009-2-18 00:43 發表
我星期六放假呀,我可唔可以參加...好吸引~~~~~~~~~~~~~~~~~?
Oscar兄, 緊係歡迎la.
最好留電話俾我
作者: Terence    時間: 2009-2-18 01:14

引用:
原帖由 sleeper 於 2009-2-18 00:42 發表

我試下啦, 因為之後約左朋友, 所以未必來倒, 不過, 可能帶個朋友來JOIN你地, 你地都見過架喇, 有時間都想同日本叔叔打番場
如果你朋友又黎, 請pm電話俾我, 一來要揾教練, 二來要訂檯食肥羊
作者: Terence    時間: 2009-2-18 01:23

引用:
原帖由 sleeper 於 2009-2-18 01:21 發表
12. sleeper's friend
Haha. 凝聚= Oscar 識架, 偉裕會員

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0